Στην υπ. διδάκτορα Μίνου Γαρυφαλιά απονεμήθηκε το 2ο Βραβείο Αριστείας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας 2016, σε διαγωνισμό που οργάνωσαν το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας και η Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων του ΕΒΕΑ (ΘΕΑ) με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Στόχος των Βραβείων είναι να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν πρωτότυπες προτάσεις που συμβάλλουν στην ανάπτυξη συστημάτων και εφαρμογών βασισμένων σε νέες τεχνολογίες, στην ενσωμάτωση της περιβαλλοντικής διάστασης στον σχεδιασμό καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών, στην εξάπλωση της χρήσης των νέων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών αλλά και στη δημιουργία νέων επιχειρήσεων σε παραδοσιακούς τομείς με χρήση πρωτοποριακών συστημάτων ή με παροχή επιπλέον σύγχρονων υπηρεσιών.

Η υπ. διδάκτορας Μίνου Γαρυφαλιά έλαβε και δεύτερη βράβευση από το ΟΠΑ, καθώς της απονεμήθηκε το 1o Βραβείο για το σχεδιασμό νέου προϊόντος στον 6o Διαγωνισμό Επιχειρηματικής Ιδέας του ΟΠΑ 2016.