Προσκεκλημένη ομιλία

Το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεματικής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε μία ομιλία του Καθ. Anderson Rocha στο αντικείμενο “Research topics and opportunities in Artificial Intelligence and Digital Forensics”. Η ομιλία θα λάβει χώρα στο τμήμα στις 05 Ιουλίου 2022, στις 12:00-13:00.

ΤοποθεσίαDIT@HUA, Omirou 9, Tavros 17778

Ημ/νία:05 Ιουλίου 2022, 12:00-13:00

Ομιλία: Research topics and opportunities in Artificial Intelligence and Digital Forensics

Περίληψη: Στην ομιλία αυτή θα επιχειρήσουμε να δώσουμε μία πανοραμική εικόνα που προκύπτει από την τομή των περιοχών της τεχνητής νοημοσύνης και της ψηφιακής εγκληματολογίας (forensics) όπως αναπτύχθηκε από το πανεπιστήμιο μας. Επίσης θα συζητήσουμε πιθανές περιοχές και ευκαιρίες συνεργασίας συμπεριλαμβανόμενων των επισκέψεων φοιτητών μεταξύ Ελλάδας και Βραζιλίας.

Σύντομο Βιογραφικό: Ο Anderson Rocha είναι καθηγητής Τεχνητής Νοημοσύνης και Ψηφιακής Εγκληματολογίας (Forensics) στο Ινστιτούτο Υπολογισμού στο Πανεπιστήμιο Campinas (Unicamp), στο Σάο Πάολο Βραζιλίας. Είναι ο διευθυντής του εργαστηρίου Τεχνητής Νοημοσύνης, Recod.ai, και επίσης διευθυντής του Ινστιτούτου για την περίοδο 2019-2023. Έχει εργαστεί ως αναπληρωτής επιμελητής σημαντικών διεθνών περιοδικών όπως το IEEE Transactions on Information Forensics and Security (T.IFS), Elsevier Journal of Visual Communication and Image Representation (JVCI), and IEEE Signal Processing Letters (SPL), και το IEEE Security & Privacy Magazine. Είναι εκλεγμένο συνεργατικό μέλος της Brazilian Academy of Sciences (ABC) και της Brazilian Academy of Forensic Sciences (ABC). Έχει εκλεγεί δύο φορές μέλος στο IEEE Information Forensics and Security Technical Committee (IFS-TC) στο οποίο υπήρξε και πρόεδρος για την περίοδο 2019-2020. Είναι Microsoft Research και Google Research Faculty Fellow, τα οποία αποτελούν σημαντική ακαδημαϊκή αναγνώριση προς τους ερευνητές από τη Microsoft Research και τη Google, αντίστοιχα. Επιπροσθέτως, το 2016, του απονεμήθηκε το Tan Chin Tuan (TCT) Fellowship, μία αναγνώριση από το Tan Chin Tuan Foundation στη Σινγκαπούρη. Τέλος, αξιολογείται ανάμεσα στους Top-2% μεταξύ των επιστημόνων με τη μεγαλύτερη επιρροή στο αντικείμενό τους διεθνώς, σύμφωνα με τις πρόσφατες μελέτες από το Research.com και το Standford/PlosOne.

AndersonRocha