Στο πλαίσιο του έργου Netpark που συμμετέχει το τμήμα Πληροφορικής και Τηλεματικής του Χαροκοπειου Πανεπιστημίου, σας προσκαλούμε στην παρουσίαση της πλατφόρμας Netpark η οποία αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης παρόδιας στάθμευσης η οποία θα λάβει μέρος την 25/02/2021 στις 15:00 μέσω τηλεδιάσκεψης. 

  

Το σύστημα Netpark επιτρέπει σε οδηγούς να εντοπίζουν ελεύθερες θέσεις για στάθμευση σε πραγματικό χρόνο καθώς και να καθοδηγούνται μέσω της βέλτιστης διαδρομής προς την ελεύθερη θέση που μπορεί να βρίσκεται είτε κοντά τους είτε τοποθεσία ενδιαφέροντος τους και να πληρώνουν μέσω εφαρμογής τα σχετικά τέλη για όσο ακριβώς χρόνο το αυτοκίνητό τους θα είναι σταθμευμένο. Ακόμα, οι οδηγοί έχουν τη δυνατότητα οπτικοποίησης των προβλέψεων πληρότητας των δρόμων ενδιαφέροντος για τον επιθυμητό χρονικό ορίζοντα. Ταυτόχρονα, οι δήμοι και άλλοι φορείς διαχείρισης παρόδιας στάθμευσης και ελεγκτικά όργανα έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν αποτελεσματικά θέσεις μονίμων κατοίκων, θέσεις παράνομης στάθμευσης και παράλληλα να έχουν σε πραγματικό χρόνο εικόνα των κενών και κατειλημμένων θέσεων καθώς και του κατά πόσο έχει πληρωθεί το προβλεπόμενο αντίτιμο για τις κατειλημμένες θέσεις. 

  

Η λύση αποτελείται από μια mobile εφαρμογή για τους οδηγούς (λειτουργικά συστήματα Android), μια web εφαρμογή για τους διαχειριστές του συστήματος (δήμους και άλλους φορείς διαχείρισης παρόδιας στάθμευσης) και μια mobile εφαρμογή για τους ελεγκτικούς φορείς (λειτουργικά συστήματα Android). Το σύστημα βασίζεται στην τεχνολογία IoT με ειδικούς αισθητήρες εγκατεστημένους σε τοποθεσίες οι οποίες αποτελούν ελεγχόμενα σημεία στάθμευσης. Οι αισθητήρες επιτρέπουν στις εφαρμογές του συστήματος να λαμβάνουν σε πραγματικό χρόνο πληροφορίες για το κατά πόσο μια θέση είναι κατειλημμένη. 

  

Τα προσδοκόμενα οφέλη από το σύστημα Netpark είναι μείωση του χρόνου που αναλώνεται στο δρόμο προς αναζήτηση θέσεων στάθμευσης για τους οδηγούς και για τις δημοτικές αρχές καλύτερη εκμετάλλευση χώρου, μείωση κυκλοφοριακού φορτίου, αύξηση των δημοτικών εσόδων καθώς και μείωση του κόστους επιτήρησης των θέσεων στάθμευσης μέσω της στοχευμένης επιτήρησης. 

  

Το πρόγραμμα της παρουσίασης είναι το παρακάτω: 

  • Πρόλογος – παρουσίαση του αντικείμενου του έργου 
  • Παρουσίαση των κυρίων σεναρίων χρήσης 
  • Παρουσίαση των επιμέρους τμημάτων της λύσης 
    • Αισθητήρες 
    • Εφαρμογή Διαχειριστή 
    • Εφαρμογή Οδηγού 
    • Εφαρμογή Ελεγκτικής Αρχής 
  • Επίλογος – Επιχειρηματική Αξιοποίηση 
  • Ερωτήσεις / Απαντήσεις 

Η παρουσίαση θα γίνει από τους υλοποιητές του συστήματος Netlink, WINGS ICT Solutions και VirtualNet. 

Θα χαρούμε να σας δούμε. 

________________________________________________________________________________

Σύσκεψη του Microsoft Teams

Συνδεθείτε από τον υπολογιστή σας ή την εφαρμογή για κινητές συσκευές

Κάντε κλικ εδώ για σύνδεση στη σύσκεψη

 

Μάθετε περισσότερα | Επιλογές σύσκεψης

 

logo etak