Στο πλαίσιο του σεμιναρίου του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών του Τμήματος μας, την Πέμπτη 23/05/2019 θα πραγματοποιήσει διάλεξη η κ. Δέσποινα Μητροπούλου Γενική Διευθύντρια ΕΕΛΛΑΚ - Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών


Το αντικείμενο της διάλεξης είναι: “Ανοιχτές Τεχνολογίες και Ανοιχτές Άδειες - Πλεονεκτήματα και Αξιοποίηση”. Ακολουθεί σύντομη περιγραφή:


Θα γίνει μια αρχική παρουσίαση του φορέα (ΕΕΛ/ΛΑΚ) και των δράσεων που υλοποιεί. Θα παρουσιαστούν ώριμα έργα ανοιχτού λογισμικού και υλικού (software & hardware) και καλές πρακτικές υιοθέτησης τους τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Θα γίνει αναφορά στις ανοιχτές άδειες χρήσης και στα πλεονεκτήματά/μειονεκτήματά τους.


Την ομιλήτρια θα προλογίσει ο Δρ. Βαρλάμης Ηρακλής, αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του κτιρίου του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεματικής (Ομήρου 9, Ταύρος), στις 18:00 μ.μ.

Θα θέλαμε επίσης να σας υπενθυμίσουμε ότι η διάλεξη αποτελεί τμήμα του Σεμιναρίου και η παρουσία των μεταπτυχιακών φοιτητών είναι υποχρεωτική. Στις διαλέξεις μπορούν να παραβρεθούν οι προπτυχιακοί φοιτητές και υποψήφιοι διδακτορες του τμήματος μας καθώς και το υπόλοιπο προσωπικό του Πανεπιστημίου.


Θα μας χαροποιήσει ιδιαίτερα η παρουσία σας,