Η ομάδα των τεσσάρων φοιτητών που αποτελείται από τους Μπίμπας Αθανάσιος, Κουρούνης Γιώργος , Κιτσάκης Γιώργος και Τόγιας Στέφανος εκπροσωπώντας το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και το GDSC HUA Chapter κατάφερε να διακριθεί στις πρώτες 10 ομάδες του Google Solution Challenge 2022 , μεταξύ περίπου 1000 ομάδων παγκοσμίως.

Η αποστολή του 2022 Solution Challenge είναι να λύσει έναν ή περισσότερους από τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών χρησιμοποιώντας τεχνολογίες της Google και όχι μόνο. H oμάδα συμμετείχε στον διαγωνισμό αναπτύσσοντας μια Android εφαρμογή, με στόχο να προσπαθήσουν να δώσουν ένα τέλος στην έλλειψη πληροφόρησης σχετικά με την αιμοδοσία και στην καταπολέμηση προκαταλήψεων που έχουν οι πολίτες.

Αξιοσημείωτο ακόμα είναι το γεγονός ότι είναι η μόνη Ελληνική ομάδα του διαγωνισμού που συμμετείχε και διακρίθηκε! Στις 28/7/2022 , 18:00μμ μπορείτε να δείτε την ζωντανή μετάδοση του event όπου θα ανακοινωθούν οι τρείς νικητές του διαγωνισμού.

Δηλώστε ενδιαφέρον εδώ : https://gdsc.community.dev/e/mzxqfr/
Δείτε την εφαρμογή εδώ : https://github.com/BloodCall/BloodCall , και την
παρουσίαση της εφαρμογής εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=LK_cRpyMtHs

Οι φοιτητές επίσης θα ήθελαν να ευχαριστήσουν τον Αναπληρωτή Καθηγητή κύριο Κωνσταντίνο Τσερπέ για το ενδιαφέρον και την εμπιστοσύνη που έδειξε στην ιδέα τους.

Google Solution Challenge 2022