Έναρξη Ακαδημαϊκού Έτους 2021-2022 … από κοντά!

Αγαπητοί φοιτητές και διδάσκοντες,

Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι σε συνέχεια και των αποφάσεων που έχουν ληφθεί σε επίπεδο Υπουργείου Παιδείας, της Συγκλήτου Πανεπιστημίου και της Συνέλευσης του Τμήματος τα μαθήματα του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών θα ξεκινήσουν δια ζώσης. Σύμφωνα με τις εν λόγω αποφάσεις η πρόσβαση στο χώρο του Τμήματος θα επιτρέπεται σε όσους:

α) επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού (όχι το ευρωπαϊκό) έχοντας ολοκληρώσει προ τουλάχιστον 14 ημερών τον εμβολιασμό για κορονοϊό COVID-19 ή
β) επιδεικνύουν πιστοποιητικό νόσησης τελευταίου εξαμήνου, ή
γ) επιδεικνύουν βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος σε εργαστηριακό έλεγχο (rapid ή PCR) για COVID-19, 2 φορές την εβδομάδα, με δική τους δαπάνη, έως 48 ώρες πριν την προσέλευσή τους.

Ο έλεγχος των εν λόγω πιστοποιητικών και βεβαιώσεων θα λαμβάνει χώρα κατά την είσοδο στο κτίριο του Τμήματος σε συνδυασμό με έγγραφο ταυτοπροσωπίας (π.χ. ακαδημαϊκή /φοιτητική ταυτότητα, αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο). Για την διευκόλυνση της διαδικασίας θα ήθελα να σας παρακαλέσω να έχετε τα εν λόγω έγγραφα σε έντυπη μορφή. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε εσωτερικούς χώρους αλλά και σε εξωτερικούς χώρους του Τμήματος όπου υπάρχει συνωστισμός. Κατά την είσοδο σας στην αίθουσα διδασκαλίας θα πρέπει να συμπληρώσετε την θέση στην οποία κάθεστε (οι θέσεις έχουν αριθμηθεί κατάλληλα) έτσι ώστε να διευκολύνεται η διαδικασία ιχνηλάτησης σε περίπτωση ύπαρξης κάποιου κρούσματος. Όπως γνωρίζετε τα καθίσματα των αιθουσών είναι είτε σταθερά (βιδωμένα δηλαδή στο πάτωμα) είτε μετακινούμενα καρεκλάκια. Παρακαλούμε πολύ να μην μετακινείτε τα καρεκλάκια σε καμία περίπτωση είτε εντός της αίθουσας είτε μεταξύ αιθουσών, ώστε να μην περιπλέκεται η διαδικασία ιχνηλάτησης πιθανών κρουσμάτων. Σε περίπτωση πλήρωσης της μέγιστης χωρητικότητας των καθισμάτων, δεν θα μπορούν να παρακολουθούν μαθήματα όρθιοι.

Σύμφωνα με απόφαση της Συνέλευσης του Τμήματος (129η/30.09.2021), υπάρχει σύσταση προς όλους τους διδάσκοντες για την κατά το δοκούν χρήση των εργαλείων, όπως η πλατφόρμα ηλεκτρονικής τάξης (eclass.hua.gr), με σκοπό την υποβοήθηση και συμπλήρωση της δια ζώσης διδασκαλίας. Για την υποβοήθηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, θα ήθελα να σας ενημερώσω επίσης ότι οι διαλέξεις και όλο το ψηφιακό υλικό του προηγούμενου ακαδημαϊκού έτους (2020-2021) σε 21 μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου, είναι διαθέσιμα μέσω της πλατφόρμας eclass είτε ελεύθερα είτε στους εγγεγραμμένους χρήστες στα μαθήματα αυτά (μέσω Google Drive, youtube κτλ).
Επίσης διαλέξεις παλαιότερων ετών σε αρκετά μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου βρίσκονται ανεβασμένες στο youtube channel του Τμήματος.

Παρακαλώ πολύ όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή διενέργεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας εφαρμόζοντας τα παραπάνω. Συνίσταται η προσέλευση 30λ πιο νωρίς από την έναρξη των μαθημάτων έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθεί το ενδεχόμενο συνωστισμού στις εισόδους του κτιρίου.
Μόνο με την βοήθεια σας θα έχουμε όλοι μια ομαλή και ασφαλή επιστροφή στα έδρανα της φοιτητικής ζωής.

 

Ο Κοσμήτορας της Σχολής Ψηφιακής Τεχνολογίας
Καθηγητής Θωμάς Καμαλάκης